Tomiichi Murayama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tomiichi Murayama
Perdana Mentri Jepang ka-81
Masa jabatan
30 Juni 1994 – 30 Januari 1996
Saméméhna Tsutomu Hata
Sangguesna Ryutaro Hashimoto
Katerangan lian
Gumelar 03 Maret 1924 (1924-03-03) (yuswa 90)
Ōita, Jepang
Kabangsaan Jepang
Partéy pulitik Japan Socialist Party
Pameget/istri Yoshie Murayama

Tomiichi Murayama (村山 富市 Murayama Tomiichi, babar 3 Maret 1924) salah saurang pulitikus Jepang nu jadi Perdana Mentri Jepang ka-81 ti tanggal 30 Juni 1994 nepi ka 11 Januari 1996. Murayama nyaeta katua Partai Sosial Demokrat Jepang (nepi ka taun 1996 Partai Sosialis Jepang) tur perdana mentri sosialis munggaran dina ampir 55 tahun. Nu natrat nepi ka kiwari nyaeta pidatona dina "Pangemut-emut 50 taun ahir perang," eusi pidatone Jepang menta dihampura kasalahanna salila Perang Dunya II.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Citakan:Openhistory


Nulis.jpg