Trincomalee

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Trincomalee nyaeta kota palabuan di wetan kalereun Sri Lanka. Kota ieu leuwih kasohor oge ku ayana palabuan alamina, nu mana jadi salah sahiji basis penting keur armada sekutu nalika perang dunya.

Kota ieu ngampar dina hiji wewengkon nu aya pangeusian, nu kalolobaan bageannana mangrupakeun urang Tamil. Organisasi Pangbébasan Macan Tamil Eelam (LTTE) - Liberation Tigers of Tamil Eelam usaha pikeun ngadegkeun nagara Tamil Eelam nu merdika.

Trincomalee oge mangrupakeun salasahiji kota nu katarajang tsunami taun 2004.