Tsu (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana つ.
Katakana ツ.
Hiragana づ.
Katakana ヅ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora, dieja [tsɯ].

Tong bingung jeung sokuon, sanajan sarua, tapi ditulis leuwih leutik.

Perlu oge diinget, saperti sora kana-u sejenna, sora 'u' dibaca alon, meh teu pati jelas, sora kana ieu leuwih deukeut kana sora 'ts'.

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal ts-
(た行 ta-gyō)
tsu
tsuu
tsū
つう, つぅ
つー
ツウ, ツゥ
ツー
Addition dakuten d/z-
(だ行 da-gyō)
du, zu
duu, zuu
,
づう, づぅ
づー
ヅウ, ヅゥ
ヅー
Bentuk tambahan sejenna
Bentuk A (ts-)
tsa つぁ ツァ
tsi つぃ ツィ
(tsu) (つ) (ツ)
tse つぇ ツェ
tso つぉ ツォ
Bentuk B (zw-)
zwa づぁ ヅァ
zwi づぃ ヅィ
(zwu) (づ) (ヅ)
zwe づぇ ヅェ
zwo づぉ ヅォ

Garis[édit | sunting sumber]

Runtuyan garis dina nuliskeun つ
Runtuyan garis dina nuliskeun ツ
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg