Tumbu telekomunikasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Tumbu telekomunikasi (Basa Inggris: telecommunications link) ilaharna mangrupakeun hiji ti antara sababaraha rupa jalur transmisi informasi nu dilakonan ku satelit komunikasi pikeun nyambungkeun dua titik di bumi.

Tumbu ka luhur (Uplink)[édit | sunting sumber]

Tumbu ka luhur (bahasa Inggris: uplink (UL atawa U/L)) mangrupakeun bagian tina tumbu komunikasi nu dipaké pikeun pangiriman sinyal ti hiji terminal bumi ka hiji satelit atawa ka hiji airborne platform.

Tumbu ka handap (Downlink)[édit | sunting sumber]

Tumbu ka handap (bahasa Inggris: downlink atawa (DL)) mangrupakeun tumbu ti hiji satelit ka hiji setasiun bumi.

{tarjamahkeun|en}

Forward link[édit | sunting sumber]

A forward link is the link from a fixed location (e.g., a base station) to a mobile user. If the link includes a communications relay satellite, the forward link will consist of both an uplink (base station to satellite) and a downlink (satellite to mobile user).

Reverse link[édit | sunting sumber]

The reverse link (sometimes called a return link) is the link from a mobile user to a fixed base station.

If the link includes a communications relay satellite, the reverse link will consist of both an uplink (mobile station to satellite) and a downlink (satellite to base station) which together constitute a half hop.

Sources[édit | sunting sumber]