Tuner digital

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Tuner digital nyaeta hiji parangkat tuning (id:penalaan) dina televisi atawa radio nu bisa narima sinyal ngaliwatan gelombang udara, satelit, atawa kabel sarta narjamahkeun sinyal eta jadi sinyal nu bisa ditémbongkeun ku parangkat. Tuner mangpaat keur narima siaran digital ngaliwatan udara atawa satelit sarta midangkeunana dina set televisi digital HDTV atawa SDTV. Tuner oge digunakeun dina panarima radio keur tuning stasion radio sacara digital (naek unggal 0.2 MHz keur FM di AS, tapi leuwih saeutik di nagara lianna, kalolobaan tuner FM naekna 0.1 MHz atawa 0.05 MHz), minangka tandingan panarimaan analog. Sinyal radio bisa oge ditarima ku tuner radio digital, nu narima sinyal audio ngaliwatan satelit.

Tempo oge[édit | sunting sumber]