Turkifikasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Turkifikasi (Basa Turki: Türkleşme Turkifikasi sukaréla - Türkleştirme Turkifikasi tanpa sukaréla) nyaéta istilah anu dipaké pikeun nerangkeun proseés panggantian kabudayaan atanapi pulitik di mana hiji banda atanapi urang anu sanés Turk jadi Turk, kalawan atanapi tanpa sukaréla. Harti lianna bisa ogé prosés asimilasi awal tina raloba urang pribumi Anatolia.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • Langer, William L. and Robert P. Blake. 1932. “The Rise of the Ottoman Turks and its Historical Background.” The American Historical Review 37:468-505.
  • Kushner, David. 1997. “Self-Perception and Identity in Contemporary Turkey.” Journal of Contemporary History 32:219-233.
  • Mango, Andrew. 2004. The Turks Today. Overlook Press.
  • Meeker, M. E. 1971. “The Black Sea Turks: Some Aspects of Their Ethnic and Cultural Background.” International Journal of Middle East Studies 2:318-345.
  • Vryonis, Speros. 1971. The decline of medieval Hellenism in Asia Minor and the process of Islamization from the eleventh through the fifteenth century. University of California Press.

Citakan:More footnotes

Citakan:Cultural assimilation

Citakan:Budaya-pondok