UART

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

UART atawa Universal Asynchronous Receiver-Transmitter nyaéta bagéan hardware komputer nu narjamahkeun antara bit-bit paralel data jeung bit-bit serial. UART biasana mangrupa IC nu digunakeun keur komunikasi sérial dina komputer atawa port sérial parangkat périperal. UART kiwari diasupkeun kana sababaraha mikrokontroler (contona, PIC16F628).

Komponén chip UART tipikal[édit | sunting sumber]

Chip UART biasana diwangun ku:

  • Panyangga (buffer) Transmit/Receive
  • Kadali (control) Transmit/Receive
  • Panyangga Beus Data
  • Logika Kadali Read/Write
  • Kadali Modem

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]