Ubar psikoaktif

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sababaraha conto ubar psikoaktif

Ubar psikoaktif atawa zat psikotropika nyaéta zat kimia anu utamana mangaruhan kana sistem saraf puseur sahingga nimpah fungsi otak, nu ngabalukarkeun robahna persépsi, mud, kasadaran, jeung kalakuan. Ieu ubar bisa dipaké pikeun kasenangan ku jalan ngaleungitkeun kasadaran, pikeun éntéogén dina kagiatan spiritual atawa ritual, pikeun ngulik fungsi pikiran, jeung pikeun natambaan.

Kusabab zat psikoaktif bisa ngaganggu kasadaran ku datangna euforia atawa ngahudangkeun kaawas, biasana ieu zat matak kacanduan. Gara-gara nyandu, ieu ubar sok dipaké kaleuleuwihi, teu mikirkeun balukarna anu goréng. Mun terus-terusan, awak bisa jadi gumantung kana ieu ubar, nu beuki lila beuki hésé ninggalkeunana. Natambaan nu kacanduan bisa dipigawé ku gabungan psikoterapi, riungan pangrojong, jeung zat psikoaktif lianna anu bisa megatkeun siklus kacanduanana.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg