Uji-F

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Uji-F nyaéta tés/uji statistik numana tes statistik mibanda sebaran-F lamun null hipotesis bener. Variasi hipotesis nu gede dina aplikasi statistik dites make uji-F. Diantarana:

  • Hipotesis kelipatan mean sebaran normal , sakabehna mibanda simpangan baku nu sarua. Test hipotesis diharepkeun leuwih hade dipikanyaho ku make mean dina uji-F, sarta masalah sederhana dina analisa varian.
  • Hipotesa tina simpangan baku dua sebaran normal sarua sarta saterusna dibandingkeun.


Nulis.jpg