Uni Malaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Uni Malaya

Uni Malaya nya éta féderasi nagara-nagara Malaya jeung Straits Settlements teu kaasup Singapura. Féderasi ieu mangrupakeun panerus Malaya Britania jeung boga tujuan ngahijikeun Samenanjung Malaya dina hiji pamaréntahan pikeun ngagampangkeun administrasi.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  • Zakaria Haji Ahmad. Government and Politics (1940-2006). p.p 30-21. ISBN 981-3018-55-0.
  • Marissa Champion. Odyssey: Perspectives on Southeast Asia - Malaysia and Singapore 1870-1971. ISBN 9971-0-7213-0
  • Sejarah Malaysia[1]


Hourglass drawing.svg