Unilever

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gedong Pausahaan Unilever

Unilever nya éta pausahaan anu ngadeg dina 5 Désémber 1933 minangka Zeepfabrieken N.V. Lever kalayan akta No. 33 anu dijieun ku Tn.A.H. van Ophuijsen, notaris di Batavia. [1] Akta ieu disatujuan ku Gubernur Jenderal van Negerlandsch-indie jeung surat No. 14 dina tanggal 16 Désémber 1933, kadaptar di Raad van Justitie di Batavia jeung No. 302 dina ping 22 Désémber 1933 sarta disalabarkeun dina Javasche Courant dina ping 9 Januari 1934 Kalayan akta No. 171 anu dijieun ku notaris Ny. Kartini Mulyadi tertanggal 22 Juli 1980, ngaran pausahaan dirobah jadi PT Unilever Indonésia,kalayan akta no. 92 anu dijieun ku notaris Tn. Mudofir Hadi, S.H. ping 30 Juni 1997, ngaran pausahaan dirobah jadi PT Unilever Indonésia Tbk. Akta ieu disatujuan ku Menteri Kahakiman jeung kaputusan No. C2-1.049HT.01.04TH.98 ping 23 Pebruari 1998 sarta disalabarkeun di Warta Nagara No. 2620 ping 15 Méi 1998.[1]

Unilever Indonésia[édit | sunting sumber]

Saprak didirikan dina 5 Désémber 1933, Unilever Indonésia geus tumuwuh jadi salah sahiji pausahaan gedé pikeun produk Home and Personal Care sarta Foods & Ice Cream di Indonésia.[2] Runtuyan Produk Unilever Indonésia ngawengku Brand-brand anu dipikaresep di dunya kawas Pépsodént, Lux, Lifebuoy, Dove, Sunsilk, Clear, Rexona, Vaseline, Rinso, Molto, Sunlight, Walls, Blue Band, Royco, Bango, jeung sajabana.[2] Salila ieu, tujuan pausahaan Unilever tetep sarua, nya éta digawé pikeun nyiptakeun mangsa hareup anu leuwih boh saban poé; nyieun langganan ngarasa merenah, jasa anu méré mangpaat pikeun maranéhanana boh batur; menginspirasi masarakat pikeun ngalakonan tindakan leutik saban poéna anu lamun digabungkan baris nyieun parobahan badag pikeun dunya; sarta sok ngamekarkeun cara anyar dina babalantik anu matak bisa kami pikeun tumuwuh sakaligus ngurangan akibat lingkungan.[2] Saham perseroan pertamakali ditawarkeun ka masarakat dina warsih 1981 sarta kacatet di Bursa Éfék Indonésia seja 11 Januari 1982.[2] Dina ahir warsih 2009, saham oerseroan nyicingan peringkat ka-7 kapitalisasi pasar pangbadagna di Bursa Éfék Indonésia.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)Unilever (diaksés tanggal 1 Desember 2011)
  2. a b c d e (id)Tentang Unilever Indonesia (diaksés tanggal 1 Desember 2011)


Nulis.jpg