Unimodal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Unimodal atawa SkyTran diusulkeun ku Douglas Malewicki keur hiji sistim kandaraan pribadi nu gancangna 160km/h (100mph). Unggal mobil bakal maju dina luhureun rel ngagunakeun sistim magnet. Sistim magnetik levitasi ngarupakeun sistim "Inductrack" pasip make aturan Halbach, saperti nu diwangun ku ahli fisika William Post di Laboratorium Lawrence Livermore.

Sistem rekayasa ieu leuwih nyaman, aman sarta gampang dipake utama keur sistim transportasi umum saperti mobil jeung beus.

Hal nu istimewa tina Unimodal nyaeta museurkeun kana harga nu murah tur efisien. Jaringan jalan utama dijieun tina waja (lain tina semen/beton iwal ti dina pondasina) nu ngarupakeun hasil produksi masal. Transportasi sejen utamana "mobil dina rel nu miring" sarta sarta kurang efisien keur mobil nu dipake.

Pamakaean magnetik levitasi dimaksudkeun keur ngurangan beaya perawatan. Unggal gerakan dina sistim ieu merlukeun material anu saeutik. Ku sabab itu disebutna "tetapan padat". Kauntungan sejenna nyaeta saeutik gesekan, halus sarta teu gandeng.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg