Universitas Islam Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Universitas Islam Bandung
Logo unisba.jpg

Ngadeg 15 Nopémber 1958
Jinis Paguron Luhur Swasta
Réktor Prof.DR.H.E.Saefullah W., SH.,LLM
Perenah Bandung, Jawa Kulon
Loka http://www.unisba.ac.id

Sajarah[édit | sunting sumber]

Universitas Islam Bandung (disingket Unisba) lahir lantaran alpukah para inohong umat Islam sarta tungtutan masarakat Jawa Kulon supaya aya paguron luhur anu boga nafas Islam sarta ngababarkeun intelektualitas muslim. Cikal bakal Unisba dimimitian ku lahirna Perguruan Islam Tinggi (PIT) dina ping 15 Nopémber 1958, anu aya dina panangtayungan Yayasan Pendidikan Islam (YPI). Fakultas anu kahiji diadegkeun nyaéta Fakultas Syari'ah dina taun 1958, saterusna disusul ku Fakultas Ushuluddin sarta Fakultas Tarbiyah dina taun 1961.

Saterusna dina taun 1967 PIT dirobah jadi Universitas Islam Kiansantang. Saterusna dina taun 1969 diganti ngaranna jadi Universitas Islam Bandung (UNISBA) sarta satuluyna diadegkeun Fakultas Hukum (1971), Fakultas Élmu Pasti jeung Élmu Alam (1972) ayeuna MIPA, Fakultas Psikologi (1973), Fakultas Téknik (1973), Fakultas Ékonomi (1979), sarta Fakultas Élmu Komunikasi (1982) dina taun 2004 diadegkeun ogé Fakultas Kadokteran.

Tujuan atikan di Unisba nyaéta ngawujudkeun mujahid (pajoang), mujtahid (panalungtik) sarta mujaddid (pembaharu) dina hiji masarakat ilmiah anu Islami. Mangkana dina prosés atikan di Unisba réa dimuat atikan kaislaman nyaéta Atikan Agama Islam saban semester, mentoring Agama Islam, pasantrén mahasiswa sarta sarjana. Sagala rupa sarana katut prasarana atikan, prakték sarta panalungtikan minangka pangrojong prosés atikan di Unisba, disadiakeun sacara pepek, diantarana: laboratorium, pabukon, puseur binaan jeung laboratorium basa, puseur pangolahan data, internet, sarta sagala rupa puseur panalungtikan sarta pangabdian ka masarakat.

Pikeun nyumponan tungtutan atikan anu leuwih luhur, saprak taun 1998 Unisba geus muka Program Pascasarjana nyaéta Program Studi Élmu Hukum kalayan konséntrasi dina Hukum Islam sarta Hukum Pidana jeung Program Studi Manajemén Atikan Islam. Kiwari, kalayan idin operasional nomer 2952/D/T/2003, Unisba nambahan Program Pascasarja anyar, nyaéta Program Studi Élmu Komunikasi .


Nulis.jpg