Urang Indo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Urang Indo
Populasi total: kurang leuwih 4.000.000
Populasi utama di: Brunei, Filipina, Indonesia, Malaysia, Singapura, Belanda, Inggris Raya, Amerika Sarikat, Australia, Belgia, Afrika Selatan
Basa: Melayu, Indonesia, Walanda, Inggris, Jerman
Ageman: Islam, Kristen dll.
Séké sélér nu patali: Malayu, Eropa

Urang Indo (Basa Indonésia: Orang Indo, Basa Inggris: Indo people, Basa Walanda: Indische Nederlanders) nyaéta hiji istilah kanggo turunan urang Walanda (atanapi Éropa sacara umum) sareng urang pribumi Malayu atanapi urang Cina-Indonésia. Tapi kiwari istilah ieu kadang-kadang dianggo kanggo nyebatkeun rahayat Indonesia, singgetan tina urang Indonesia.

Di Walanda seueur urang Indo nu dongkap ka nagri Walanda ieu taun 1950-an. Ayeuna atos aya sajumlah kira-kira 1,5 yuta jiwa.

Daptar urang Indo bekén[édit | sunting sumber]