Urang Tatar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tatar
(Tatarlar / Татарлар / Volga Tatar)
RuslanChagaev.jpg Safina signing autographs.jpg
Shihabetdin Marcani.jpg Gawrilowbrest.jpg
Professor G. Akhatov.jpg Alsou.jpg
Bilya.JPG Tuqay.jpg
Ruslan ChagaevDinara Safina
Şihabetdin MärcaniPyotr Gavrilov
Gabdulkhay AkhatovAlsou
Diniyar BilyaletdinovĞabdulla Tuqay
Jumlah populasi
+ 6,8 yuta
Wewengkon kalawan populasi signifikan
Bandéra Rusia Rusia 5.554.601 [1]
Bandéra Uzbékistan Uzbékistan 324.080 [2]
Bandéra Kazakhstan Kazakhstan 261.000
Bandéra Tajikistan Tajikistan 97.000
Bandéra Ukraina Ukraina 73.304 [3]
Bandéra Turkménistan Turkménistan 60.000
Bandéra Kirgizstan Kirgizstan 52.000
Basa

Tatar, Rusia

Ageman

Kalobaanana Islam Sunni kalawan minoritas Ortodoks Rusia

Tatar (Tatar: Tatarlar / Татарлар, kadang diéjah Tartar) nyaéta hiji masarakat panyatur basa Turk, kalawan populasi kira-kira 7 yuta. Mayoritas urang Tatar hirup di Rusia, kalawan populasi kira-kira 5,5 yuta jiwa. Kirang leuwihna 2 yuta jiwa di antarana hirup di Républik Tatarstan, 1 yuta di Républik Bashkortostan, sarta 2,5 yuta di wewengkon Rusia lianna.

Wewengkon nu dieusian ku Urang Tatar

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan jeung catetan[édit | sunting sumber]

  1. "Демоскоп Weekly - Приложение. Справочник статистических показателей". Demoscope.ru. Diakses pada 7 Maret 2011. 
  2. "Uzbekistan - Ethnic minorities". Diakses pada 3 Juni 2011. 
  3. Про кількість та склад населення України за підсумками Всеукраїнського перепису населення 2001 року Citakan:Ref-uk

Rupa-rupa artikel Tatar bisa dipanggih dina Revue orientale pour les Etudes Oural-Altaïques, sarta dina publikasi Universitas Kazan. Tingali ogé E. H. Parker, A Thousand Years of the Tartars, 1895 (intina ihtisar catetan-catetan Cina ngeunaan séké Turk jeung Tatar awal), sarta Skrine and Ross, Heart of Asia (1899). (P. A. K.; C. EL.)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:European Muslims