Vaksin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Vaksin nyaéta préparasi nu dipaké pikeun ngaronjatkeun imunitas kana hiji kasakit inféksi. Istilah ieu diturunkeun tina istilah cacar sapina Edward Jenner ("vacca" téh basa Latin nu hartina sapi), nu mun disuntikkeun ka manusa bakal ngajaga manusa tina kasakit cacar. Vaksin téh dumasar kana konsép variolasi nu asalna ti Cina, nyaéta prakprakan népakeun cacar anu watekna lemah. Jenner sadar yén para wanoja anu ngolah susu sapi (jaman baheula di kulon biasana wanoja anu disebut milkmaid) anu katépaan cacar sapi, henteu kabancén ku cacar.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Vaksin

Nulis.jpg