Vasco da Gama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Vasco da Gama
Count Vidigueira
Lambang Vasco da Gama o navegador escudo.png
Masa jabatan 29 Désémber 1519 -
23 Désémber 1524
Saparantosna Francisco da Gama
Pasangan Catarina de Ataíde
Murangkalih
D. Francisco da Gama, Count Vidigueira II
D. Estêvão da Gama, Raja Madya India
D. Cristóvão da Gama, Kaptén Malaka
Nami lengkep
Vasco da Gama
Kulawargi bangsawan Gama
Rama Estêvão da Gama
Gumelar 1460 atanapi 1469
Sines atanapi Vidigueira, Alentejo, Karajaan Portugal
Maot 23 Désémber 1524
Kochim, India Portugal
Makam Biara Jerónimos, Lisbon, Karajaan Portugal
Pagawéan Penjelajah, Raja Madya India
Patung Vasco da Gama di Sines, Portugal

Vasco da Gama, Count Vidigueira I (palapalan Portugis: [ˈvaʃku ðɐ ˈɣɐmɐ]) (+ 1460 atanap 1469 – 24 Désémber 1524) nyaéta saurang penjelajah Portugis, salasahiji anu pangsuksésna dina Jaman Pamanggihan sarta komandan ti kapal-kapal kahiji anu indit langsung ti Éropa ka India. Pikeun hiji jangka wanci pondok dina 1524, anjeunna janten Gubernur India Portugal, dina gelar Raja Madya.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan jeun catetan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Persondata
NAME da Gama, Vasco
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Penjelajah Portugis
DATE OF BIRTH + 1469
PLACE OF BIRTH Sines, Alentejo, Portugal
DATE OF DEATH 24 Désémber 1524
PLACE OF DEATH Kochi, India


Replace this image male.svg