Vikram Samvat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Vikram Samvat (Bikram Samwat) nyaeta kalender nu dijieun ku kaisar Barata di India Vikramaditya. Mangrupakeun kalender resmi di Nepal. Kalender ieu biasana dimimitian ti tanggal 13 atawa 14 April -56, 56.7 taun samemeh kalender Gregori.

Bulan[édit | sunting sumber]

No. Ngaran Nepal [1] Days
1 Baishākh बैशाख 30 / 31
2 Jeṭha जेष्ठ 31 / 32
3 Asār आषाढ or असार 31 / 32
4 Sāun श्रावण or साउन 31 / 32
5 Bhadau भाद्र or भदौ 31 / 32
6 Asoj आश्विन or असोज 30 / 31
7 Kartik कार्तिक 29 / 30
8 Mangsir मार्ग or मंसिर 29 / 30
9 Push पौष or पुष 29 / 30
10 Magh माघ 29 / 30
11 Phāgun फाल्गुण or फागुन 29 / 30
12 Chaitra चैत्र or चैत 30 / 31