Walungan Citarum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Citarum téh hiji walungan panjang (269 km) di pulo Jawa nu meulah Tatar Sunda ti kidul ka kalér, nu caina ngalir ti Gunung Wayang di Bandung Kidul, ngaliwatan Cianjur, Purwakarta, nu tungtungna ngamuara di Karawang (ka Laut Jawa). Cai ieu walungan dibendung di tilu waduk: Saguling (Bandung), Cirata (Cianjur), jeung Jatiluhur (Purwakarta).

Citarum jadi wates nalika Sunda jeung Galuh teu ngahiji

Dina catetan sajarah, ieu walungan téh minangka wates antara Karajaan Sunda jeung Galuh nalika ieu dua karajaan teu ngahiji. Ngaran ieu walungan ogé patali jeung Tarumanagara, karajaan Sunda nu ngadeg sahanteuna ti abad ka-4.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg