Warna sékundér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Warna sékundér nyaéta warna anu dihasilkeun tina campuran dua warna primér dina hiji rohang warna. Contona kawas di handapeun ieu.

Warna cahaya (RGB)[édit | sunting sumber]

       
beureum (●) + héjo (●) = Konéng (●)
beureum (●) + biru (●) = magénta (●)
héjo (●) + biru (●) = cyan (●)
 

Rumusan Warna Tradisional dina Seni Lukis (RYB)[édit | sunting sumber]

       
biru (●) + Konéng (●) = héjo (●)
biru (●) + beureum (●) = wungu (●)
Konéng (●) + beureum (●) = jingga/oranyeu (●)
 

Dina prinsipna, téori pikeun pigmén sakuduna bisa dilarapkeun pikeun warna cét ogé. Tapi cét anu mimiti dipaké, panyampuranana dipigawé laér saméméh ayana élmu pangaweruh warna modéren, sarta alatan pigmén anu sadia dina mangsa éta ogé kawates. Hususna warna pigmén cyan sarta magénta alami hésé dipibanda, ku alatan éta dipaké warna biru sarta beureum. Ku kituna nepi ka ayeuna ilaharna diajarkeun yén beureum, konéng jeung biru nyaéta warna primér sedengkeun jingga/oranyeu, héjo sarta wungu mangrupakeun warna sékundér.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]