We (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana ゑ.
Katakana ヱ.
kana - gojūon
()
()

dina hiragana, atawa dina katakana, nyaéta salah sahiji hurup Jepang atawa kana. ゑ ngabogaan 1 goresan anu rumit, sedengkeun ヱ ngabogaan 3 goresan basajan, séwang-séwangna duanana nyaéta wangun modifikasi anu asalna ti kanji 恵 ("kei, e") anu hartina nyaéta "rasa, kauntungan".

Kadua hurup kasebut unggal melambangkan foném [ɰe], tapi pamakéanana ampir euweuh pohara arang lumangsung, pamakéanana henteu direkomendasikan[rujukan?] sarta leuwih dianjurkan ngagunakeun kombinasi kana ウェ (ue) batan ヱ (we), conto dina kecap serapan west, penulisannya leuwih dianjurkan ウェスト (uesuto) batan ヱスト (wesuto).

Rundayan nulis ゑ
Rundayan nulis ヱ


Nulis.jpg