Weighted mean

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Misalna aya susunan data, X={x1, x2, ..., xn} jeung hubungan beuratna , W={w1, w2, ..., wn} weighted mean diitung make rumus


\bar{x} = \frac{ \sum_{i=1}^n w_i \cdot x_i}{\sum_{i=1}^n w_i}

Catetan yen lamun kabeh beuratna sarua, weighted mean sarua jeung arithmetic mean.

Balik ka summary statistics -- central tendency

Tempo oge[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg