Wewengkon di Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
Subpréféktur (支庁 shichō)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Distrik (郡 gun)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
Kota husus (特例市 tokurei-shi)
Kota (市 shi)
Special Wards (特別区 tokubetsu-ku)
Wards (区 ku)
Kacamatan (町 chō / machi)
Desa (村 son / mura)

Wewengkon di Jepang lain satuan administrasi resmi, tapi sacara tradisional dipake ngabagi wewengkon Jepang keur sababaraha kaperluan. Upamana, peta jeung teksbook geografi ngabagi Jepang kana 8 wewengkon, laporan cuaca oge ilaharna dumasar kana wewengkon oge sababarha bisnis jeung institusi make ngaran wewengkon keur parusahaana saperti (Kinki Nippon Railway, Chugoku Bank, Tohoku University, jst.).

Map of the regions of Japan. From north to south: Hokkaido (red), Tohoku (green), Kanto (blue), Chūbu (brown), Kansai (sky blue), Chugoku (green-yellow), Shikoku (pink) and Kyushu (yellow).

Sedengkeun Pangadilan Tinggi Jepang sanajan aya dalapan, tapi teu pakait jeung wewengkon ieu.

Ti kaler ka kidul, wewengkon tradisional nyaeta:

Sababaraha diantara diwangun ku préféktur, iwal ti wewengkon Hokkaido, nu ngan ngawengku Hokkaido.


Tempo oge[édit | sunting sumber]