Whitney Houston

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Whitney Houston
Whitney Houston

Whitney Houston boga ngaran lengkep Whitney Elizabeth Houston,anu dibabarkeun di Newark, New Jersey, Amérika Sarikat, 3 Augustus 1963. Houston pernah nikah jeung penyanyi R&B, Bobby Brown taun 1992[1]. Tina hasil perkawinan éta ping 4 Maret 1993 lahir budak awéwé nu dingaranan Bobbi Kristina Houston Brown[1].Tapi éta rumah tanggana pipirakan dina ping 13 September 2006[1]. Whitney dipikawanoh salaku penyanyi, karir albumna dirilis taun 1985, ngaliwatan lagu You Give Good Love ngabalukarkeun manéhna bisa asup kana tangga lagu Billboard Hot 100[1]. Tuluy disusul ku kasuksésan lagu Saving All My Love for You, How Will I Know jeung Greatest Love of All,anu jadi jawara di tangga lagu Amerika Serikat[1]. Nalika taun 1980-an, Whitney pernah ngiluan audisi jang acara The Cosby Show, sanajan manéhna kaéléhkeun ku Sabrina Le Beauf[1]. Houston ogé pernah akting dina episode Gimme a Break bareng jeung Nell Carter ogé episode Silver Spoons bareng jeung Rick Schroder,saméméh ngamimitian karirna[1]. Taun 2009, Whitney ngaku yén manéhna geus jadi pecandu kokain dina wawancara ku Oprah Winfrey[2]. Manéhna nyebutkeun yén manéhna jadi leuwih gelo kana kokain sabada akting dina film The Bodyguard taun 1992[2].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Filmografi[édit | sunting sumber]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p Whitney Houston(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b Whitney Houston Sukarela Jalani Rehab(diakses 4 Desember 2011)
Nulis.jpg