Wijayakusumah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wijayakusumah
Photo: Emma Lindahl
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Caryophyllales
Family: Cactaceae
Subfamily: Cactoideae
Tribe: Hylocereeae
Genus: Epiphyllum
Species: E. anguliger
Ngaran binomial
Epiphyllum anguliger
(Lemaire) G. Don in Loudon (1855) Encycl. Pl. ed. 3, 1380
Sinonim


Phyllocactus anguliger Lemaire (1851) Jard. Fleur. 1, pl. 92

Phyllocactus serratus Brongnart in Labouret (1853) Monogr. Cact. 417

Phyllocactus angularis Labouret (1853) Monogr. Cact. 511 sphalm.

Phyllocactus darrahii K. Schumann (1903) Gesamtb. Kakteenk. Nachtr. 69

Epiphyllum darrahii (K. Schumann) Britton & Rose (1913) Contr. U. S. Nat. Herb. 16:256

Epiphyllum beahmii hort. nom. inval.

Epiphyllum gertrudianum hort. nom. inval..

Epiphyllum anguliger v. darrahii Ewald. nom inval..

Epiphyllum anguliger v. pillocarpa Ewald nom. inval.

Epiphyllum anguliger v. pulocarpa Ewald nom. nud.

Wijayakusumah atawa Epiphyllum anguliger mangrupakeun tutuwuhan spésiés kaktus asli Meksiko. Tutuwuhan ieu ilaharna dipelak pikeun hiasan alatan kaéndah sarta seungit kembangna.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Wijayakusumah disebarkeun ku Masarakat Hortikultura London anu meunangkeun ieu tutuwuhan ti hiji kolektor nu ngaranna T. Hartweg, dina taun 1846.

Budidaya[édit | sunting sumber]

Wijayakusumah gampang dibudidayakeun sarta tumuwuh kalayan gancang. Ieu pepelakan merlukeun kompos anu ngandung loba humus sarta saab cai anu cukup dina musim panas sarta kudu dijaga dina suhu 16-25ºC (61-77ºF).

Gambaran[édit | sunting sumber]

Epiphyllum anguliger00.jpg