Wikipedia:Kauntungan boga rekening

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Anjeun sama sakali teu kudu asup log pikeun maca Wikipédia. Malah pikeun ngédit artikel gé teu kudu — sing saha waé bisa ngédit ampir sakabéh artikel, tanpa asup log, sarta nu petana kitu téh teu saeutik, padahal teu ukur sakali. Najan kitu, nyieun rekening téh gampang pisan, gancang, bébas, jeung pikeun sababaraha alesan mah aya untungna.

Kauntungan[édit | sunting sumber]

Kauntungan pamaké nu boga rekening[édit | sunting sumber]

Kauntungan lianna[édit | sunting sumber]

  • Bisa milih ngaran pamaké, luyu jeung kapatutan sarta aya/henteuna (bisi geus aya nu maké).
  • Bisa nempo sakabéh kontribusi anjeun dina tumbu "Kontribusi kuring".
  • Boga kaca pamaké sorangan.
  • Boga kaca obrolan sahingga pamaké séjén bisa ngirim surat tanpa ngaliwatan alamat surélék.
  • Ngadaptar artikel awaskeuneun luyu jeung minat pribadi.
  • Bisa ngatur panémbong jeung paripolah ramatlokana.
  • Bisa jadi Kuncén.
  • Boga sumbang sora mun aya voting atawa pamilihan.
  • Alamat IP anjeun moal kanyahoan ku batur.

Dadaran[édit | sunting sumber]

Ngaran pamaké[édit | sunting sumber]

Mun anjeun nyieun rekening, anjeun bisa milih ngaran pamaké/landihan. Éditan nu dijieun sanggeus asup log bakal némbongan maké kontributor éta ngaran. Hartina, sadaya kontribusi anjeun kacatet dina jujutan kacana (mun teu asup log, éditan téh ukur dicirikeun ku alamat IP anjeun). Anjeun ogé bisa némbongkeun sakabéh kontribusi anjeun ku ngaklik tumbu "kontribusi kuring" nu aya ukur mun anjeun asup log.

Status kuncén[édit | sunting sumber]

Kuncén (ti dituna mah disebut administrator atawa sysop, system operator) bisa ngahapus sarta nyimpen deui hiji artikel, ngonci tina éditan, ngédit artikel nu dikonci, sarta meungpeuk pamaké nu ngarumpak kawijakan urang. Aranjeunna ilaharna mah nuturkeun kahayang masarakat Wiki dina kaca samodél Wikipedia:Artikel hapuseun.

Nu bisa jadi kuncén téh ukur pamaké nu asup log. Najan teu sarua bakuna, sakabéh pamaké nu geus ilubiung di Wikipédia sababaraha bulan lilana tanpa masalah bisa diangkat jadi kuncén; najan pamaké saha baé bisa ngajukeun manéh, promosi pikeun pamaké anyar mah tara aya. Pikeun tungtunan dasar ngeunaan baku calon kuncén, mangga tingal kaca ieu...

Mun anjeun hayang jadi kuncén (tangtuna kudu geus asup log), mangga tingal mundut jadi kuncén.

Jieun rekening ayeuna

Baca ogé[édit | sunting sumber]