Wikipedia:Kuncén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kuncén (pituinna mah administrator atawa sysop-system operator). Anjeun bisa ngajukeun pamundut na kaca ieu pikeun hal-hal nu ngan bisa dipigawé ku kuncén.

Mun anjeun hayang ngahapus hiji kaca, béjakeun na kaca Wikipédia:Proposal ngahapus.

Kuncén wenang migawé sababaraha hal nu teu bisa dipigawé ku pamaké séjén. Hal ieu ditujukeun pikeun alesan kinerja (mun kabéh pamaké bisa, ramatloka ieu bakal laun pisan jalanna). Ogé pikeun alesan kaamanan (hartina kuncén mah geus kapercaya). Mun anjeun hayang jadi kuncén, tepikeun baé di dieu.

Sing saha baé nu geus ngeusian ramatloka ieu diwenangkeun jadi kuncén, teu aya masalah.

Kuncén teu mibanda kawenangan husus, sarua baé jeung nu séjén.

Nu bisa dipigawé ku kuncén, nyaéta,

  • ngahapus kaca
  • ngonci eusi kaca
  • muka konci eusi kaca
  • ngédit kaca nu dikonci
  • meungpeuk pamaké nu ngaruksak loka.


Kaca-kaca penting pikeun kuncén[édit | sunting sumber]

Daptar kuncén[édit | sunting sumber]

Mangga langsung buka kaca Daptar kuncén.

Isu jeung pamundut kiwari[édit | sunting sumber]

Pamaké bisa ménta ka kuncén di dieu pikeun ngajaga kaca. Pamundut pikeun ngahapus kaca mangga tulis di Wikipédia:Proposal ngahapus, sedengkeun pikeun meungpeuk na kaca Wikipédia:Vandalisme nu keur lumangsung.

Sadaya kuncén kudu ngawaskeun bagian ieu pikeun isu-isu nu mémang sakuduna kuncén awas, sarta pikeun wawar ngeunaan parobahan kawijakan nu mangaruhan kuncén.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]