Wikipedia:Nu ngeusian Wikipédia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Nu ngeusian Wikipédia

Béda ti galibna énsiklopédi, nu narulis artikel di Wikipédia mah teu kudu ahli atawa sarjana, sanajan tangtu baé para ahli éta dihiap-hiap pisan pikeun nulis di dieu. Nu nulis di ieu énsiklopédi mah bisa saha waé, kaasup anjeun! Nu nulis -- boh nyieun artikel anyar atawa ngarobah -- artikel Wikipédia téh teu saeutik, nu datang ti suklakna ti siklukna ti sakuliah dunya, naon baé kasang tukangna, sabaraha baé umurna. Jalma-jalma nu nyumbang tulisan ka ieu énsiklopédi katelahna "Wikipédiawan" (atawa mun dina basa Inggris mah "Wikipedian") atawa "Wiki". Geus jadi kawijakan Wikipédia pikeun negeskeun bisa disusud, lain panalungtikan pituin, ku kituna Wikipédia ngarojong sangkan para panulisna nyutat rujukanana. Najan kitu, bisa baé para Wiki téh teu nuturkeun ieu tungtunan, kusabab teu nyaho ayana ieu kawijakan, poho, atawa kaliwat, sahingga nu maca teu bisa mastikeun bener/henteuna pedaran anu aya dina ieu Wikipédia.

Baca ogé[édit | sunting sumber]