Wireless LAN

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
The notebook is connected to the wireless access point using a PC card wireless card.
A diagram showing a Wi-Fi network

Raramat Wewengkon Lokal Tanpa Kabel (basa Inggris: Wireless Local Aréa Nétwork) nyaéta hiji raramat anu ngahubungkeun pakakas-pakakas ku cara distribusi tanpa kabel (umumna spéktrum sumebar (spread spectrum) atawa OFDM) tur ilaharna nyadiakeun hiji hubungan ngaliwatan hiji titik aksés ka internét nu leuwih lega. Ku cara ieu, nu maraké raramat boga mobilitas pikeun pundah-pindah dina sajeroeun wewengkon nu kawengkuna tur bisa kénéh kahubungkeun kana raramat.

Kiwari standar téknologi 802.11b (anu biasa disebut Wi-fi) mindeng digunakeun pikeun ngawangun LAN. Tempat-tempat anu nyadiakeun sambungan LAN kalayan téknologi Wi-fi biasa disebut hotspot. Wireless LAN geus kasohor keur dipaké di imah alatan gmpangna instalasi tur ku beuki nambahna popularitas komputer laptop. Bisnis publik kawas kafé jeung mall geus mimiti nawarkeun aksés tanpa kabel ka palanggana, nu kadang-kadang gratis.

Wireless LAN[édit | sunting sumber]

Istilah Harti / singkatan
LAN Local Area Network; jaringan komputer nu basajan
Wireless Jaringan Nirkabel
Wireless LAN Jaringan komputer nu teu make kabel
Wireless PAN Personal area Network nu nyambung teu make kabel. Teknologi nu di pake nya eta IRDA jeung Bluetooth.
Wireless card Kartu ni dipake keur ngadukung komputer supaya bias kahubung kana hiji jaringan
PCMCIA Personal Computer Memory Card International Association
AP Access Poin
SSID Service Set Indentifier

Ku kamajuan Jaman, teknologi komputer oge ngahasilkeun teknologi anyar nu ngalengkepan kabutuhan jaman dina kabutuhan jaringan komputer nu ngadukung kana mobilitas sareng fleksibilitas. Wireless LAN mangrupakeun jaringan Komputer nu teu make kabel tapi media transmisi na ngagunakeun frekuensi radio ( RF) jeung infra red ( IR ). System ieu mangfaat upama upaya nyambungkeun jaringan komputer make kabel atawa serat optic hese atawa mahal. Pakakas nu di pake dina jaringan ieu nyaeta komputer, laptop, telepon seluler, akses poin ( AP ),PCMCIA/LAN Card/wirelesscard jeung sajabana.

Pakakas nu di pake dina WLAN[édit | sunting sumber]

1. Personal Komputer.

- Nyaeta Komputer anu biasa di pake atawa aya oge nu nyebut desk top

2. Laptop

- Komputer jingjing nu bisa di babawa kamamana. Laptop nu model anyar geus di lengkepan jeung fasilitas WLAN, tapi laptop nu heubeul kudu make PCMCIA/Landcard/wireless card supaya bisa kahubung jeung jaringan.

3. Personal Computer memory Card International ( PCMCIA ).

PCMCIA aya oge nu nyebut LAN card aya oge nu nyebut wireless Card. Pakakas ieu mangrupakeun pakakas nu ngahubungkeun laptop/komputer ka Access Poin.

4. Access Poin ( AP ).

- Access Poin ( AP ) nyaeta pakakas nu di pake dina WLAN keur ngirimkeun data kujalana frequensi radio. Kagunaan acces poin ieu pikeun ngirim jeung narima data,ngarobah sinyal RF ( frekuensi Radio ) jadi sinyal digital nu dihubungkeun kana pakakas jaringan komputer liana.


Conto kagunaan Wireless LAN (WLAN ) nyaeta dimana wae urang bisa ngamangfaatkeun fasilitas internet bisa di bandara, di mall,warung kejo,kereta api jeung di tempat umum liana. Spesifikasi nu digunakeun dina wireless LAN nyaeta IEEE 802.11, anu di sebut oge WiFi ( wireless Fidelity ) nyaeta standar nu ngatur dina masalah kecepatan akses data

Spesifikasi Speed Frekuensi band
802.11a 54Mb/s 5 GHz
802.11b 11Mb/s 2.4 GHz


802.11g 54 Mb/s 2.4 GHz
802.11n 100 Mb/s 2.4 GHz


Sabenerna kagunaan teknologi wireless LAN sarua jeung teknologi jaringan komputer nu make kabel ( wire LAN atawa Local Area Network ). Tehnologi wireless LAN nu ngagunakeun frekuensi radio keur ngirim jeung narima data, tangtuna ngurangan kabutuhan hubungan nu make kabel. Akibatna pamake nu miboga mobilitas jeung fleksibilitas gede teu gumantung kana tempat jeung lokasi. Teknologi wireless LAN oge bisa nyieun jaringan komputer di tempat nu hese dihubungkeun ku jaringan kabel .

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan satuluyna[édit | sunting sumber]