Wo (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana を.
Katakana ヲ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Kana ieu dipake keur nu leuwih husus salaku partikel; saperti, bentuk katakana () teu ilahar dipake dina paguneman sapopoe. Ilaharna dieja (IPA) [o].

Ditransliterasi salaku o atawa wo, sanajan kitu matak ngabingungkeun keur dibedakeun jeung お jeung オ.

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal w-
(わ行 wa-gyō)
wo
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , dina Wiktionary, kamus bébas.


Nulis.jpg