World in Union

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

"World in Union", (Dunya dina Union) kalawan rumpakana ku Charlie Skarbek, nya éta hiji lagu téma pikeun Piala Dunya Rugbi. Mélodina mangrupa "Thaxted" — téma ageung ti bagian tengah "Jupiter, the Bringer of Jollity", hiji pagerakan ti "The Planets"-na Gustav Holst, jeung aslina diadaptasi ku Holst pikeun dipaké dina himne patriotis Inggris/Anglikan, I Vow to Thee My Country.

Lagu ieu dikomisi ku Badan Rugbi Internasional (keur éta Badan Football Rugbi Internasional), badan babon olah raga ieu, dina 1991 jeung hartina jadi sarupa jeung gathering of the nations ("ngariungna bangsa-bangsa") nu ngawakilkeun turnamén opat taunanna.

Jujutan rekaman[édit | sunting sumber]

Lagu ieu geus ditembangkeun ku rupa-rupa artis nu kawentar, dina sawatara Upacara pamukaan turnamén Piala Dunya Rugbi (Sababaraha sanggeusna dirilis dina single):

Sababaraha interpretasi ti lagu ieu geus direkam, kadang kalawan variasi rumpakana atawa basa nu béda.

Vérsi Shirley Bassey jeung Bryn Terfel[édit | sunting sumber]

"World in Union"
Singel ku Shirley Bassey jeung Bryn Terfel
ti album Land of My Fathers
Dirilis 1999
Format Singel CD
Direkam 1999
Genre Vokal, Klasik, Opera
Panjang 3.45
Label Decca
Panyerat lagu Gustav Holst, Charlie Skarbek
Produser Charlie Skarbek

Vérsi ieu dirilis ku Shirley Bassey jeung Bryn Terfel di 1999. Lagi ieu dipidangkeun langsung ku dua artis éta dina pamukaan séri di Juni 1999. Tilu vérsi aya dina singel CD-na: duét Shirley Bassey jeung Bryn Terfel, Shirley Bassey solo, jeung nu paduan sorana wungkul. Vérsi duétna dipidangkeun sabagian dina basa Wales ku Bryn Terfel. Vidéo resmina direkam di Millennium Stadium, Cardiff, jeung mintonkeun lanskap-lanskap Wales.

UK 3 track maxi CD single

  1. "World in Union" (Duét: Bryn Terfel & Shirley Bassey — 3.42
  2. "World in Union" (Shirley Bassey) — 3.45
  3. "World in Union" (Welsh Mountain Mix) — 3.45

Personél

  • Shirley Bassey — Vokal (trék 1 jeung 2)
  • Bryn Terfel — Vokal (trék 1)
  • The Black Mountain Male Chorus — Paduan Sora (kabéh)
  • The Morriston Rugby Club Choir — Paduan Sora (kabéh)
  • Robert Fardell jeung Charlie Skarbek — Penembang pangiring (trék 2)
  • The City of Prague Philharmonic Orchesta — Orkéstra
  • Llio Rydderch — Harpa tilu Wales
  • Troy DonockleyPipa Uilleann
  • David Thomas — Drum
  • Terl Bryant — Perkusi
  • Simon Hale — Susunan orkéstra
  • Tim Rhyes Evens jeung D. Huw Rees — Susunan paduan sora

Vérsi Hayley Westenra[édit | sunting sumber]

"World in Union"
Singel ku Hayley Westenra
ti album World in Union : The Rugby World Cup 2011 (The Official Album)
Dirilis 26 Agustus 2011
Format Singel CD, Muat turun digital
Direkam 2011
Genre Vokal, Klasik, Opera
Panjang 3.20
Label Decca
Panyerat lagu Gustav Holst, Charlie Skarbek

Album resmi ti Piala Dunya Rugbi 2011 di Selandia Anyar diluncurkeun dina 9 Agustus ku Hayley Westenra. Dirilis ku Universal Music dina 26 Agustus jeung kasadia dina CD jeung dina iTunes sarta panyadia digital lianna,[1][2] fituran 22 trék. Westenra teu ngan ngarekam laguna dina Basa Inggris jeung Maori, sakumaha nu kadangu dina album ieu, tapi dina basa Italia, Perancis, jeung Jepang ogé.[3][4][5]

Daptar trék Album Resmi

  1. World In Union - Hayley Westenra
  2. Swing Low '99 - Arr. C. Skarbek/ T.R. Evans - Russell Watson, Royal Choral Society
  3. Land of My Fathers - Padua Sora Fron Male Voice
  4. Ireland's Call - Brian Kennedy, Paul Byrom
  5. Scottish Medley - Royal Scots Dragoon Guards
  6. Jerusalem - The Coldstream Guards Band, Alfie Boe
  7. Glorious - Mary-Jess
  8. Now's The Time - Luigi Corvi
  9. Calon Lan - Katherine Jenkins
  10. O Verona - Only Men Aloud
  11. Pokarekare Ana - Hayley Westenra, Francois Rive, Robbie McIntosh, Metro Voices, Te Tau Choir, Jenny O'Grady, Royal Philharmonic Orchestra, Ian Dean
  12. Waltzing Matilda - André Rieu, Mirusia Louwerse
  13. We'll keep a welcome - Bryn Terfel, Orchestra of the Welsh National Opera, Gareth Jones, The Black Mountain Choir, The Risca Choir
  14. Nkosi Sikelel'i Afrika - Kenyan Boys Choir
  15. Men of Harlech - Fron Male Voice Choir
  16. God Defend New Zealand - Hayley Westenra
  17. The Fields Of Athenry - Mairead Carlin
  18. Cwm Rhondda - Bryn Terfel, Orchestra of the Welsh National Opera, Gareth Jones, The Black Mountain Choir, The Risca Choir
  19. La Marseillaise - Roberto Alagna
  20. Swing Low - All Angels
  21. World In Union (Basa Inggris / Maori) - Hayley Westenra
  22. Kakari (Haka 2011) - Qube

World In Union

There's a dream
I feel, so rare, so real
All the world in union
The world as one
Gathering together
One mind, one heart
Every creed, every colour
Once joined, never apart

Searching for the best in me
I will find what I can be
If I win, lose or draw
There's a winner in us all

It's the world in union
The world as one
As we climb to reach our destiny
A new age has begun

We face high mountains
Must cross rough seas
We must take our place in history
And live with dignity

Just to live the best I can
Sets the goal for every man
If I win, lose or draw
It's a victory for all

It's the world in union
The world as one
As we climb to reach our destiny
A new age has begun

It's the world in union
The world as one
As we climb to reach our destiny
A new age has begun


Hayley Westenra, World in Union, 2011

Panembang séjénna[édit | sunting sumber]

Roberto Alagna (Perancis)
Katherine Jenkins (Wales)
Russell Watson (Inggris)
Hayley Westenra (Selandia Anyar)
Lesley Garrett (Inggris)
Aled Jones (Wales)
All Angels (Inggris)
Vittorio Grigolo (Italia)
Jonathan Ansell (Inggris)
Will Martin (Selandia Anyar)
Rhydian Roberts (Wales)
RyanDan (Kanada)
Blake (Inggris)
Elin Manahan Thomas (Wales)
Tommy Fleming (Irlandia)
Nicky Spence (Skotlandia)
The Ten Tenors (Australia)
Deborah Cheetham (Australia)
Danielle de Niese (Australia)

Réferénsi[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]