XL Axiata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
PT XL Axiata Tbk
Tipe Publik
Ngadeg Jakarta, Indonesia (06 Oktober 1989)
Kantor puseur Jakarta, Indonesia
Inohong konci Hasnul Suhaimi (Presiden Direktur)
Industri Telepon seluler
Ramatloka www.xl.co.id

XL Axiata mangrupakeun salah sahiji pausahaan di Indonesia nu muka layanan dina jaringan telepon seluler diadegkeun kaping 6 Oktober 1989 dina nami Grahametropolitan Lestari, nu usahana di bidang dagang sareng jasa umum.

Genep taun salajengna, pausahaan ieu gabung jeung pausahaan lain, NYNEX-AIF sareng Mitsui. Nami pausahaanna robih janten Excelcomindo Pratama dina bisnis utama anyarna nyaeta nyadiakeun layanan telpon.

Taun 1996, XL operasional sacara komsersil dina konsentrasi cakupan daerah di Jakarta, Bandung sareng Surabaya, ieu ngajadikeun XL janten pausahaan tertutup u mumule usaha di bidang telepon seluler.

Taun 2005, kagaduhan saham XL mayoritas dicepeng ku TM International Berhad liwat Indocel Holding Sdn. Bhd. sareng Emirates Telecommunications Corporation (Etisalat) liwat Etisalat International Indonesia Ltd[1].

Produk[édit | sunting sumber]

  • XL seluler pra mayar (Bebas, Jempol, XL jimat)
  • XL seluler pasca mayar (Xplor)

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. http://www.xl.co.id/Korporat/TentangXL/PerjalananXL.aspx

Loka luar[édit | sunting sumber]