Ya (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana や.
Katakana ヤ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Hiragana ditulis dina tilu garis, sedengkeun katakana ditulis dua garis. Duanana dieja (IPA) [ja]. Bentuk aslina tina karakter kanji 也.

Lamun ditulis leutik tur ngahiji jeung kana-i, kana ieu ngagambarkeun teu kapisahna sora tapi robah dina bentuk sejenna (tempo yōon).

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal y-
(や行 ya-gyō)
ya
yaa
, yah
やあ, やぁ
やー
ヤア, ヤァ
ヤー
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg