Yamagata Aritomo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Prince Yamagata Aritomo
14 June 1838 - 1 February 1922
Yamagata Aritomo.jpg

Meiji-period postcard of Yamagata Aritomo
Tempat babar Hagi, Chōshū domain Japan
Tempat pupus Tokyo, Japan
Allegiance Empire of Japan
Service/branch Imperial Japanese Army
Years of service 1868 -1898
Rengking Field Marshal
Perang Boshin War
Satsuma Rebellion
First Sino-Japanese War
Russo-Japanese War
Pangajen Order of Merit
Order of the Golden Kite (1st class)
Order of the Rising Sun (1st class with Paulownia Blossoms, Grand Cordon)
Order of the Chrysanthemum.
Karya liana Prime Minister of Japan
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yamagata.

Pangeran Yamagata Aritomo (山縣 有朋 Yamagata Aritomo?, 14 Juni 18381 Pébruari 1922) salah saurang laksamana di Tentara Kaisar Jepang tur dua kali Perdana Mentri Jepang. Anjeunna salah saurang arsitek militer jeung pulitik Jepang modern. Yamagata Aritomo diaku oge bapak militer Jepang.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  • Craig, Albert M. (1961). Chōshū in the Meiji Restoration, Harvard University Press. ISBN 0739101935.
  • Dupuy, Trevor N. (1992). Encyclopedia of Military Biography, I B Tauris & Co Ltd. ISBN 1-85043-569-3.
  • Hackett, Roger F. (1971). Yamagata Aritomo in the Rise of Modern Japan 1838 - 1922, Harvard University Press. SBN 674-96301-6.
  • Jansen, Marius B. (2000). The Making of Modern Japan, Belknap Press. ISBN 0674009916.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Catetan[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Kuroda Kiyotaka
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Matsukata Masayoshi
Saméméhna
Ōkuma Shigenobu
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Itō Hirobumi


Nulis.jpg