Yamamoto Gonnohyōe

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Count Yamamoto Gonbei
26 Nopémber 1852 - 8 Désémber 1933
Yamamoto Gonnohyoe 2.jpg

Japanese Admiral Yamamoto Gonbei
Ngaran leutik Gonnohyōe
Tempat babar Kagoshima, Satsuma, Jepang
Tempat pupus Jepang
Allegiance Empire of Japan
Service/branch Imperial Japanese Navy
Years of service 1879 - 1928
Rengking Admiral
Perang Boshin War
First Sino-Japanese War
Russo-Japanese War
Pangajen Collar & Grand Cordon of the Supreme Order of the Chrysanthemum
Order of the Golden Kite (1st class)
Karya liana Perdana Mentri Jepang
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yamamoto.

Yamamoto Gonbee (山本権兵衛 Yamamoto Gonbee/Gonnohyōe?) (26 Nopémber 18528 Désémber 1933), disebut oge Gonnohyōe[1], nyaeta salah saurang laksamana di Angkatan Laut Jepang tur jadi Perdana Mentri Jepang ka-16 (20 Pébruari 191316 April 1914) jeung ka-22 (2 Séptémber 19237 Januari 1924).

Rujukan[édit | sunting sumber]

Buku[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. The name Gonnohyōe was originally invented by a Shinto priest during a prayers at a ship launching ceremony which Yamamoto attended; he liked the profound sound of the name so much that he adopted it thereafter.
Saméméhna
Saigo Tsugumichi
Mentri Angkatan Laur Jepang
Nov 1898 - Jan 1906
Sanggeusna
Saito Makoto
Saméméhna
Yasuya Uchida
Mentri Luar Negri Jepang
1923
Sanggeusna
Hikokichi Ijuin
Saméméhna
Katsura Tarō
Perdana Mentri Jepang
1913 - 1914
Sanggeusna
Terauchi Masatake
Saméméhna
Katō Tomosaburō
Perdana Mentri Jepang
1923 - 1924
Sanggeusna
Kiyoura Keigo



Nulis.jpg