Yayuk Basuki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Nany Rahayu Basuki Suharyadi atawa leuwih kasohor ku sebutan Yayuk Basuki nya éta salasahiji pamaén ténis ti Indonesia nu kasohor dina taun 1990-an.[1] [2] Lahir di Yogyakarta tanggal 30 Nopember 1970. Umur 13 taun, anak kalima ti lima sadudulur ieu asup ka hiji klub ténis di Ragunan, Jakarta nepi ka taun 1989.[1] Tuluy dilatih ku sababaraha pelatih, tapi nu paling gedé jasana mah nya éta Mien Gondowidjojo.[1]
Ngamimitian karir professional taun 1990.[2] Yayuk mimiti fokus dina ténis profesional nalika balik ti Beijing dina bulan Oktober 1990 sarta dilatih ku George Jiri Waters.[1] Dina taun nu satuluyna, Yayuk jadi pamaén ténis Indonésia nu munggaran meunangkeun turnamén profesional.[2] Pers jeung masarakat luar méré jujuluk “Jaguar of Asia”.[1] Ieu jujuluk dicangking ku Yayuk nalika meunangkeun turnamén ténis di Pattaya, Thailand 1991. [1] Dina turnamén Challenge II di Jakarta, réngking Yayuk ka-259 WTA bulan Pébruari 1991 tapi dina awal April 1991 nalika turnamén Pattaya, Tahiland réngkingna naék jadi ka 86.[1]
Sapanjang karirna di dunya ténis, Yayuk geus meunangkeun genep gelar tunggal Tur WTA jeung salapan gelar ti ganda.[2] Préstasi nu pangpunjulna nya éta dina turnamén Grand Slam nu ngahontal babak perempat final Wimbledon dina taun 1997.[2] Yayuk pangsiun tina karir professional dina taun 2004.[2] Réngking pangluhurna nu kungsi kahontal ku Yayuk nya éta posisi ka-19 pikeun bagéan nu tunggal jeung posisi ka-9 keur bagéan nu ganda.[2]

Prestasi-prestasi lianna[édit | sunting sumber]

  1. Gelar jawara junior ti mimiti taun 1978.[1]
  2. Pinunjul ka-1 Tunggal Putri Piala Paku Alam VIII 1981 nepi ka 1984 .[1]
  3. Pinunjul ka-1 tunggal putri Yogyakarta, Malang, Semarang, Jakarta .[1]
  4. Peraih medali emas Tunggal Putri PON XII 1989 jeung PON XIV 1996 pikeun tunggal putri.[1]
  5. Peraih medali emas Asian Games X 1996 Seoul, Korea Selatan; bareng jeung Suharyadi meunangkeun emas ganda campuran di Asian Games XI 1990 di Beijing, Cina. [1]
  6. Medali emas Tunggal Putri Asian Games 1998 di Bangkok, Thailand. [1]
  7. Semifinalis WTA Tour Italia sarta pinunjul di Saga jeung Matsuyama, Jepang sarta pinunjul di Brindisi, Italia, 1986.[1]
  8. Perempat final Matsuyama, Jepang, 1987, sarta pinunjul ganda bareng jeung Suzanna Widjaja di Italia jeung Jepang taun 1988.[1]
  9. Semifinalis di Arrezo, Italia, tuluy di Chibada Kuroshio, Jepang. [1]
  10. Atlet Terbaik Indonesia, sarta meunang panglélér ti Presiden Soeharto.[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q Yayuk (Diakses tanggal 5 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g Firdaus, Sofyan.2009.Permainan Tenis Lapangan.Jakarta:Ricardo (id)


Soekarno.jpg