Yo (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana よ.
Katakana ヨ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Dina hiragana diwangun ku dua garis, sedengkeun dina katakana diwangun ku tilu garis. Duanana dieja (IPA) [jo].

Lamun ditulis leutik tur dimimitian ku kana -i, kana ieu ngagambarkeun sora nu teu misah tapi ku modifikasi jeung nu sejenna (tempo yōon)

Bentuk Rōmaji Hiragana Katakana
Normal y-
(や行 ya-gyō)
yo
you
yoo
, yoh
よう, よぅ
よお, よぉ
よー
ヨウ, ヨゥ
ヨオ, ヨォ
ヨー
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.
Nulis.jpg