Yoshiro Mori

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Yoshiro Mori
Perdana Mentri Jepang ka-ka-85 jeung ka-86
Masa jabatan
4 Juli, 2000 – 26 April, 2001
Raja/Ratu Akihito
Sangguesna Junichiro Koizumi
Masa jabatan
5 April, 2000 – 4 Juli, 2000
Saméméhna Keizo Obuchi
ka-67
Mentri Konstruksi
Masa jabatan
8 Agustus, 1995 – 11 Januari, 1996
Perdana Mentri Tomiichi Murayama
Saméméhna Koken Nosaka
Sangguesna Eiichi Nakao
ka-56
Mentri Perdagangan Internasional jeung Industri
Masa jabatan
12 Désémber, 1992 – 20 Juli, 1993
Perdana Mentri Kiichi Miyazawa
Saméméhna Kozo Watanabe
Sangguesna Hiroshi Kumagai
ka-129
Mentri Atikan
Masa jabatan
27 Désémber, 1983 – 1 Nopémber, 1984
Perdana Mentri Yasuhiro Nakasone
Saméméhna Mitsuo Setoyama
Sangguesna Hikaru Matsunaga
Member of the House of Representatives for Ishikawa's 2nd district
Incumbent
Awal jabatan
11 Séptémber, 2006
Saméméhna New constituency
Mayoritas 129,785 (57.63%)
Katerangan lian
Gumelar 14 Juli 1937 (1937-07-14) (yuswa 77)
Nomi, Ishikawa, Jepang
Kabangsaan Jepang
Partéy pulitik Liberal Democratic Party
Pameget/istri Chieko
Murangkalih Yuki
Alma mater Waseda University
Ageman Buddhism jeung Shinto
Ramatloka Yoshiro Mori WebSite

Yoshiro Mori (森 喜朗 Mori Yoshirō, babar 14 Juli, 1937) salah saurang pulitikus Jepang nu mangku kalungguhan Perdana Mentri Jepang ka-85 jeung ka-86 mimiti 5 April, 2000 nepi ka 26 April, 2001. Kawentar ku sebutan "ati kutu tur otak hiu,"[rujukan?] anjeunna lain perdana mentri nu popular keur lobana kasalahan tur kawijakanna nu teu dipikaresep. Kiwari, anjeunna Presiden Japan Rugby Football Union jeung Japan-Korea Parliamentarians' Union.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Mikio Aoki
Chair of the G8
2000
Sanggeusna
Giuliano Amato
Saméméhna
Keizo Obuchi
Perdana Mentri Jepang
2000-2001
Sanggeusna
Junichiro Koizumi


Persondata
NAME Yoshiro Mori
ALTERNATIVE NAMES 森 喜朗; Mori Yoshirō
SHORT DESCRIPTION 86th Prime Minister of Japan
DATE OF BIRTH 14 Juli, 1937
PLACE OF BIRTH Ishikawa Prefecture, Jepang
DATE OF DEATH
PLACE OF DEATH


Nulis.jpg