Yves Leterme

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Yves Leterme
Yves Leterme (2009)
Minister-President of Flanders ka-6
Masa jabatan
20 Juli 2004 – 28 Juni 2007
Saméméhna Bart Somers
Sangguesna Kris Peeters
Katerangan lian
Gumelar 6 Oktober 1960 (1960-10-06) (yuswa 54)
Wervik, Flanders Kulon, Belgia
Partéy pulitik CD&V
Pameget/istri Sofie Haesen
Ageman Katolik Roma

Yves Camille Désiré Leterme (babar 6 Oktober 1960 di Wervik, Flanders Kulon) nyaeta Sénator Belgia, manten Minister-President Flanders sarta Flemish Minister Tatanén jeung Kalaukan.

Yves Leterme geus jadi salasahiji pilihan keur jadi Perdana Mentri Bélgia satuluyna sanggeus pamilihan umum 2007.[1] Anjeunna ngundurkeun diri tina kalungguhan minangka Flemish Minister-President dina 26 Juni 2007, digentos ku Kris Peeters.[2] 16 Juli 2007, Leterme ditunjuk pikeun ngamimitian sawala koalisi resmi pikeun ngabentuk hiji pamarentahan anyar.[3] Tanggal 1 Desember taun eta keneh, Leterme ngaduakalian ngundurkeun diri tina kalungguhan minangka Raja, alatan sawala koalisi stalled.[4]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Philip Blenkinsop, Flanders chief set to lead next Belgian government, Reuters, 10 Juni, 2007.
  2. (Basa Walanda)"Nieuwe minister-president legt verklaring af", VRT Nieuws, 2007-06-28. Disalin 2007-06-28.
  3. "Leterme to lead coalition talks", VRT Nieuws, 2007-07-16. Disalin 2007-07-22.
  4. "Belgium's PM hopeful gives up efforts to form government", 2007-12-01. Disalin 2007-12-01.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Bart Somers
Minister-President of Flanders
2004–2007
Sanggeusna
Kris Peeters
Soekarno.jpg