Zillur Rahman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Zillur Rahman
মোঃ জিল্লুর রহমান
Zillur Rahman
Présidén Bangladés
Masa jabatan
12 Pébruari 2009 – 20 Maret 2013
Perdana Mentri Syéikh Hasina
Saméméhna Iajuddin Ahmed
Sangguesna Abdul Hamid
Katerangan lian
Gumelar 9 Maret 1929
Brahmanbaria, Assam, India Britania (ayeuna di Bangladés)
Pupus 20 Maret 2013 (yuswa 84)
Singapura
Partéy pulitik Liga Awami
Koalisi
Pameget/istri Ivy Rahman (1958–2004)
Alma mater Universitas Dhaka
Ageman Islam

Zillur Rahman (Basa Benggala: মোঃ জিল্লুর রহমান; gumelar di Brahmanbaria, India Britania, 9 Maret 1929 – pupus di Singapura, 20 Maret 2013 dina yuswa 84 taun) nyaéta Présidén Bangladés (ka-19[1]). Anjeunna ogé minangka anggota presidium sénior Liga Awami.[2] Anjeunna dinyatakeun salaku présidén ku Komisi Pamilihan Umum dina 11 Pébruari 2009 nalika teu aya calon lian nu ngiringan pamilihan umum présidén ku sabab Liga Awami miboga mayoritas sora dina pamilu parlemén sateuacanna,[3]. Anjeunna dicandak sumpahna dina 12 Pébruari 2009.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Hon'ble President of the People's Republic of Bangladesh". National Web Portal of Bangladesh. Diakses pada 10 Désémber 2012. 
  2. "Presidium Member of Awami League". 11 Pébruari 2009. Diakses pada 11 Pébruari 2009. 
  3. "Zillur Rahman declared new President of Bangladesh". 11 Pébruari 2009. Diakses pada 11 Pébruari 2009. 
Kalungguhan pulitis
Saméméhna
Iajuddin Ahmed
Présidén Bangladés
2009–2013
Sanggeusna
Abdul Hamid
(palaksana)

Citakan:BangladeshPresidents Citakan:AwamiGS