(162740) 2000 WF6

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2000 WF6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.699
Peri 1.227
Sumbu semi-mayor 2.463
Ékséntrisitas 0.502
Anomali rata-rata 122.2
Inklinasi 39.1
Bujur nodeu rumonjat 264.4
Argumén peri 158.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

Ari 2000 WF6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.502, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 123186.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]