(330233) 2006 KV86

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(330233) 2006 KV86
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/05/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2121
Peri 0.966
Sumbu semi-mayor 1543
Ékséntrisitas 0.374
Anomali rata-rata 194.0
Inklinasi 37.1
Bujur nodeu rumonjat 220.1
Argumén peri 153.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari (330233) 2006 KV86 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.374, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�321767.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]