(369984) 1998 QR52

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(369984) 1998 QR52
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/08/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1344
Peri 0.743
Sumbu semi-mayor 1044
Ékséntrisitas 0.288
Anomali rata-rata 125.1
Inklinasi 17.6
Bujur nodeu rumonjat 316.2
Argumén peri 204.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

Ari (369984) 1998 QR52 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.288, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�386461.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]