(477524) 2010 EH43

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2010 EH43
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/01/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.334
Peri 1.221
Sumbu semi-mayor 1.278
Ékséntrisitas 0.044
Anomali rata-rata 49.0
Inklinasi 37.5
Bujur nodeu rumonjat 5.4
Argumén peri 196.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

Ari 2010 EH43 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.044, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 387942.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]