Élmu ukur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Élmu ukur atawa géométri (tina basa Yunani γεωμετρία; géo = bumi, metria = ukar-ukur) sacara harafiah hartina ulikan ngeunaan ukar-ukur bumi, nyaéta cabang tina matematika anu ngulik hubungan dina jero rohang.

Élmu ukur munggaran[édit | édit sumber]

Catetan munggaran ngeunaan élmu ukur bisa disusud nepi ka ka jaman Mesir kuno, peradaban landeuheun Walungan Indus sarta Babilonia. Peradaban-peradaban ieu dipikanyaho ngabogaan kaahlian dina irigasi, ngandalikeun caah sarta ngawangun wangunan nu gararedé. Lolobana élmu ukur Mesir kuno jeung Babilonia kawates ngan dina utang-itung panjang ségmén-ségmén garis, lega, jeung eusi (volume).

Tempo ogé[édit | édit sumber]