Élvi Sukaésih

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Élvi Sukaésih (gumelar di Jakarta, 25 Juni 1951; umur 68 taun) nyaéta saurang panyanyi dangdut légéndaris, sarta meunang jujuluk minangka Ratu Dangdut Indonésia.[1] Anjeunna mimiti nyanyi ti keur kelas 3 Sakola Dasar (SD) kénéh, tuluy midangna minangka béntang di sawatara pilem layar lébar.[1] Anjeunna mangrupa teureuh ti urang Sumedang.[1] Anjeunna nikah nalika umur 19 taun jeung jajaka katurunan Arab, Zaidun Zéth.[1] Mimiti ngaronjat téh ti awal taun 1970-an nalika jadi asistén panyanyi pikeun Raja Dangdut, Rhoma Irama dina Orkés Melayu (OM) Sonéta.[1] Tapi anjeunna téh saméméhna ogé geus ténar dina péntas panggung.[1] Dina taun 1975 anjeunna misah ti Sonéta sarta milih jalur solo karir nepi ka kiwari.[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Elvi Sukaesih Diaksés tanggal 07 Juli 2015
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q Profil Elvi Sukaesih Diaksés tanggal 07 Juli 2015
Nulis.jpg