Élvi Sukaésih

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Elvy Sukaesih
Gambar:Elvy sukaesih.jpg
GumelarElse Sukaesih
25 Juni 1951 (1951-06-25) (yuswa 69)
Indonésia Jakarta, Indonesia
PagawéanPenyanyi, aktris
Taun aktip1964–sekarang
AgamaIslam
PasanganZaidun Zeidh Abu Bakar Jindan (m. 1965; died 2002)
AnakHaedar
Fitria
Ali Zaenal Abidin
Syechans
Wirdha Sylvina
Dhawiya Zaida
KolotnaMuhamad Ali
Rohayah Asiah
AnugrahAnugerah Dangdut TPI untuk Penyanyi Rekaman Dangdut Wanita Terbaik
1998 Gula-Gula AMI Awards Untuk Artis Solo Wanita Dangdut Terbaik
2005 Lonceng Tengah Malam
Karir musik
AliranDangdut
Alat musikVokal
LébelMusica Studio's

Élvi Sukaésih (gumelar di Jakarta, 25 Juni 1951; umur 69 taun) nyaéta saurang panyanyi dangdut légéndaris, sarta meunang jujuluk minangka Ratu Dangdut Indonésia.[1] Anjeunna mimiti nyanyi ti keur kelas 3 Sakola Dasar (SD) kénéh, tuluy midangna minangka béntang di sawatara pilem layar lébar.[1] Anjeunna mangrupa teureuh ti urang Sumedang.[1] Anjeunna nikah nalika umur 19 taun jeung jajaka katurunan Arab, Zaidun Zéth.[1] Mimiti ngaronjat téh ti awal taun 1970-an nalika jadi asistén panyanyi pikeun Raja Dangdut, Rhoma Irama dina Orkés Melayu (OM) Sonéta.[1] Tapi anjeunna téh saméméhna ogé geus ténar dina péntas panggung.[1] Dina taun 1975 anjeunna misah ti Sonéta sarta milih jalur solo karir nepi ka kiwari.[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Elvi Sukaesih Diaksés tanggal 07 Juli 2015
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q Profil Elvi Sukaesih Diaksés tanggal 07 Juli 2015
Nulis.jpg