Éstimasi dénsitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina probabilitas jeung statistika, éstimasi dénsitas hartina konstruksi tina éstimasi dumasar kana data observasi, nu teu kaobservasi dina kaayaan fungsi probabilitas dénsitas. Fungsi dénsitas nu teu kaobservasi dianggap salaku dénsitas dina sebaran populasi nu gedé; data umumna dianggap salaku sampel acak tina populasi.

Éstimasi dénsitas

Aya sababaraha cara nu bisa dipaké keur ngitung éstimasi dénsitas, kaasup jandéla Parzen sarta téhnik rentang data clustering.

Ieu ngarupakeun gambaran éstimasi dénsitas.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Trevor Hastie, Robert Tibshirani, and Jerome Friedman. The Elements of Statistical Learning. New York: Springer, 2001. ISBN 0-387-95284-5. (See Chapter 6.)
  • D.W. Scott. Multivariate Density Estimation. Theory, Practice and Visualization. New York: Wiley, 1992.
  • B.W. Silverman. Density Estimation. London: Chapman and Hall, 1986.


Nulis.jpg