(100756) 1998 FM5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1998 FM5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 566
Tanggal kapanggih 1998/03/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.521
Peri 1.017
Sumbu semi-mayor 2.269
Ékséntrisitas 0.552
Anomali rata-rata 262.6
Inklinasi 11.5
Bujur nodeu rumonjat 176.9
Argumén peri 311.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

Ari 1998 FM5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.552, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 366382.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]