(105141) 2000 NF11

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 NF11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/07/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.690
Peri 1.152
Sumbu semi-mayor 1.421
Ékséntrisitas 0.189
Anomali rata-rata 90.2
Inklinasi 14.8
Bujur nodeu rumonjat 123.7
Argumén peri 115.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari 2000 NF11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.189, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 338014.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]