(136795) 1997 BQ

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(136795) 1997 BQ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih T. Hasegawa
Tempat kapanggih 381
Tanggal kapanggih 1997/01/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2581
Peri 0.910
Sumbu semi-mayor 1746
Ékséntrisitas 0.478
Anomali rata-rata 310.6
Inklinasi 11.0
Bujur nodeu rumonjat 50.2
Argumén peri 147.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

Ari (136795) 1997 BQ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.478, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�320506.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]